geschiedenis Heilig Hart Kerk ArnhemBouwjaar en naam

De Heilig Hartkerk is gebouwd in 1926-1927 en in gebruik genomen als kerk in 1928. 
Begin 2013 is zij door de Katholieke Kerk afgestoten en verkocht. 
De officiĆ«le naam van de kerk was Heilig Hart van Jezus. 

Monument

De architect was de heer W.A.M. te Riele (1867-1937). De bouwstijl van de kerk is Traditionalisme, ontleend aan de (neo)gothiek, met expressionistische elementen. Vanwege de architectonische, stedenbouwkundige en cultuur-historische waarde heeft de kerk de status van Gemeentelijk Monument.

Kruispunt wijken

De kerk is bovenop de heuvel gebouwd, op het kruispunt van verschillende wijken. Aan de ene kant de Burgemeesterswijk. Daarnaast de Gulden Bodem. En daar tegenover de Sterrenberg en Hoogkamp. Door de ligging van de kerk op een van de hogere toppen van dit heuvelachtige gebied, is de kerk vanuit de verre omgeving zichtbaar. 

Pastorie

Achter/naast de kerk staat de voormalige Pastorie. Deze is middels een overdekte gang verbonden met de kerk. Deze werd in 1927 gebouwd naar ontwerp van architect Eich. Tot 1977 was het de woning van de pastoor, de kapelaans en de huishoudsters. Daarna werd de pastorie verhuurd op een klein gedeelte na dat dienst bleef doen als parochiecentrum. Nu is de Pastorie van dezelfde eigenaar als de kerk en zullen ze samen betrokken worden in de plannen rondom de kerk.