kamil

Jeroen Kamil,
osteopaat

Na mijn studie fysiotherapie verhuisde ik al spoedig naar Zwitserland. Daar werkte ik in een ziekenhuis en particuliere praktijk en startte ik in 1985 met de opleiding Osteopathie. Mijn missie is anderen te behandelen en stimuleren op weg naar gezondheid en geluk.

To find health should be the object of the doctor. Anyone can find disease

                   -dr. Andrew Taylor Still, in 1874 grondlegger van de osteopathie-

jk 1jk 2jk 3

De osteopaat onderzoekt en behandelt met een prachtig instrument: de handen. Ik kijk waar blokkades zijn en vervolgens help ik dit gebied vrij te maken waardoor de doorbloeding verbetert, de organen beter bewegen en de botten in de juiste positie komen om optimale beweging toe te laten.

Op de plaats waar de klacht zich uit, bevindt zich niet per definitie de oorzaak. Een storing bij de maag kan rugpijn veroorzaken, een wervelblokkade kan een relatie hebben met obstipatie en iemand die door zijn enkel is gegaan kan rug- of nekpijn krijgen. Er wordt naar gestreefd de meest oorspronkelijke blokkade te vinden en te verhelpen.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk ook om dat klachten niet telkens weer terugkeren en dat er een patroon doorbroken wordt. Indien gewenst kunnen we dat samen onderzoeken.

Ik kan uit ervaring zeggen dat de veel gehoorde uitspraak: “Daar moet u maar mee leren leven” in heel veel gevallen niet nodig is. Voor mij is dit de uitdaging die mijn werk zo interessant maakt.

Website: www.jeroenkamil.nl